Blauwhuis 2 - Friesland 5 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 28 september 2015 12:33

De nummer 1 van de ranglijst kwam vandaag op bezoek in Blauwhuis, dus dit beloofde een zware wedstrijd te worden. Herman, Manfred en Peter hadden voor de wedstrijd al een uitstapje gehad met Richard S, maar hierover later in dit verslag meer.

Blauwhuis begon vrij goed en dit resulteerde in verschillende kleine kansen. Maar ook Friesland 5 voetbalde makkelijk, waardoor het speel heen en weer ging. Na een minuut of 15 kon de sterk spelende verdediging de bal naar voren werken, waarna Klaas de bal op het middenveld oppikte en een splijtende pass over de verdediging op Sicco kon geven. Deze stond goed in de startblokken en maakte beheerst de 1-0 voor Blauwhuis. Friesland 5 probeerde hier wat tegenover te zetten, maar kwam nog niet tot echt grote kansen.

In de 32e minuut een vervelend voorval voor friesland, de rechtsback was in duel met Dennis waarna deze lelijk op zijn schouder viel. Al gauw bleek dat het niet goed zat en dat waarschijnlijk de schouder uit de kom was. Het spel heeft een tijdje stil gelegen en de scheidsrechter floot voor de thee. De speler is naar het ziekenhuis gebracht en VV Blauwhuis wenst hem veel beterschap.

In de rust bleek dat Herman zichzelf toch iets te enthousiast had getrakteerd op de gratis versnaperingen in de morgen, waardoor hij de pot even van dichtbij heeft bekeken en de tweede helft op wissel begon.

Na 32 minuten te hebben gespeeld begon de tweede helft met een onaangekondigde teamfoto. Hierna kon het spel weer beginnen. Blauwhuis was de 2e helft wat zoekende en het voetbal kwam er niet helemaal uit. Maar desalniettemin kon Klaas een pass vanaf het midden goed voorzetten op Sicco en deze maakte zijn tweede van de middag.

Hierna wist Blauwhuis zich niet helemaal raad met de voorsprong waarna ook Friesland een paar goede kansen kreeg. Remco keepte een goede wedstrijd maar kon niet voorkomen dat Friesland de 2-1 maakte. De laatste 10 minuten ging het heen en weer en werd het spel nog wat fysieker, zodat de tegenstander de laatste minuten door een gele kaart en tijdstraf met 10 man de wedstrijd vol moest maken.

Uiteindelijk mooie eerste 3 punten van dit seizoen, dit smaakt naar meer.

Door uw razende reporter Peter Terpstra.

Oosterlittens 3 - Blauwhuis 2 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 september 2015 09:28

Na het jammerlijke verlies van vorige week tegen Sneek Wit-Zwart, Stond vandaag de wedstrijd in Oosterlittens op het programma.

Blauwhuis begon slap en dat resulteerde in verschillende kansen voor de tegenstander. Herman kuipers stond op keep en hield met verschillende reddingen zijn doel schoon, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg de 1-0 maakte. Oosterlittens voetbalde makkelijker en Blauwhuis was niet bij de les. De 2-0 werd nog voor rust gemaakt waarna Blauwhuis eindelijk een beetje het besef kreeg dat er wat moest gebeuren. Er werd geprobeerd wat rustiger te voetballen en wat strakker op de man de dekken, hiermee draaide het spelbeeld langzaam bij, tot de rust.

Na de rust begon Blauwhuis goed en dit werd beloont met een puike goal van Gerardus vanaf links. Oosterlittens speelde de bal niet goed in waarna Gerardus de bal fraai om de keeper in het doel schoot. Hiermee kreeg Blauwhuis meer en meer geloof in een goede afloop. Martin spelend op 10, hield de bal goed vast, en zette de bal door naar Patrick waarna deze de bal beheerst en strak binnenschoot. 2-2

Hierna ging het spel heen en weer en Oosterlittens maakte de 2-3. Martin werd beloond voor zijn harde werken en maakte 10 minuten voor tijd de 3-3. Oosterlittens ging op zoek naar de winnende en werd een beetje geholpen door de scheidsrechter met een penalty 4-3, welke wel terecht was maar toch een beetje ongelukkig. Hierna ging Blauwhuis op zoek naar de gelijkmaker maar liet het achterin wat vrij en open zodat Oosterlittens vlak voor tijd nog de 5-3 kon maken.

Al met al een wedstrijd met een slecht begin en een goed midden en een jammerlijk einde. Volgende week iets meer rust en scherpte in te spel dan zulle de punten toch echt moeten komen.

Door uw razende reporter Peter Terpstra.